– et litt grønnere liv

Pannekaker med erter og babyspinat

Mistenksomme barn fastslår at de

grønne pannekakene smaker … ja,

pannekaker! Grahamsmel gir smak,

ertene og spinaten gir farge, og gjør

dem jo også sunne.



10 pannekaker

100 g fryste, grønne erter

ev. 1/2 pose frisk babyspinat (35 g)

2 dl helmelk

2 egg

1 1/2 dl grahamsmel eller like deler grov

og fin sammalt hvete

1/2 ts salt

2 ss smør

ev. mer smør til steking



Slik gjør du:

  1. Tin ertene.
  2. Bruk stavmikser, og kjør erter og eventuelt spinat til mos sammen med 1 dl melk.
  3. Tilsett resten av melken, egg, grahamsmel og salt. Kjør raskt sammen til en klumpfri røre. La røren stå og svelle i minst 5 minutter.
  4. Smelt sm.ret i en liten stekepanne, cirka 20 cm i diameter. Rør smøret inn i røren.
  5. Stek pannekaka i stekepannen, tilsett om nødvendig litt mer smør av og til.



Fyll pannekaka!

Pannekaka kan godt spises med syltetøy,

akkurat som vanlige pannekaker. Eller

som her med en dæsj créme fraîche med

pepperrot, erter, ertespirer og litt nykvernet,

svart pepper.