– et litt grønnere liv

Dette er ullfeber.no


Se hvordan du kan strikke klær fra Petite Knit, Anne Ventzel og andre populære strikkedesignere i kortreist norsk ull.


Tilbake til oversikten


Ullfeber.no strikker andres og egne strikkeoppskrifter i ulike garnvarianter - de fleste i norsk ull - og deler bilder, erfaringer og tips. Følg oss på Instagram: @ullfeber.no


Ikke ALT vi strikker er norsk ull, men mye er det. Og det skal alltid være lett å finne alternativene med norsk ull hos oss: se etter emneknaggen #norskull. Da vet du at garnet vi har brukt er bærekraftig ull fra norsk sau.


Vi har strikket Petite Knits Ankers trøye mysize i Nordisk sommergarn fra Oslo mikrospinneri, men også i økologisk lin og syltynn alpakka fra danske Isager, vi har strikket Holiday slipover i Vams fra Rauma, og Anne Ventzels Spot sweater i Osloull, også fra Oslo mikrospinneri (mer om den kommer snart). Favorittørkleet Scarf no. 1 fra My favourite things knitwear har vi strikket i så mange ulike garn at vi nesten har mistet tellinga. Heldigvis har vi ullfeberbloggen. Her ser du all vår:


favorittstrikk i #norskull og andre yndlingsgarn


Hvem er ullfeber.no?

Ullfeber.no "bor" hos Iris forlag, og de oppskriftene vi kaller "egne", er oppskrifter fra forlagets strikkebøker: vi oversetter bøkene og strikker fra dem. En liten redaksjon og noen glade strikkere, altså. Oversatte bøker er jo opprinnelig laget og publisert i andre land, så garnanbefalingene er nesten aldri norskprodusert ull. Det forsøker vi å gjøre noe med: vi strikker klærne i ulike garnvarianter, fra bevisste produsenter og for det meste norsk ull, og så forteller vi om erfaringene og deler bilder - her på ullfeber.no og på Instagram: @ullfeber.no og med emneknaggene #ullfeber #norskull.


Det samme gjør vi med kjente strikkemønster fra populære internasjonale strikkedesignere: vi strikker dem i ulike bærekraftige garnvarianter. Men det er vi jo ikke alene om! Bruk emneknaggen #ullfeber når du strikker i norsk ull, så kan vi lære av hverandre og inspirere hverandre, og bygge en stor samling av tips og erfaringer som kan bidra til at flere tenker bærekraft og velger norsk ull til strikkeprosjektene sine. Det er viktig. Vi skal skrive en del om dette også her på ullfeberbloggen, om hvorfor det betyr noe hvilket garn du velger, og så skal vi besøke spinnerier og lære masse, plukke med oss tips og ta bilder og lage portretter og dele alt sammen. Vi gleder oss!


Vi som strikker, er et lite knippe ivrige hobbystrikkere på sørøst-landet. Én har strikket i 40 år, én annen i to. Vi har ingen økonomiske interesser i garnene eller strikkedesignerne vi skriver om. Vi er interessert i strikk, garn, norsk ull, bærekraft og klimapolitikk, og i hvordan dette kan henge sammen. Iris forlag lager og selger bøker om dette og tilgrensende temaer. Hvis ikke noe annet står klart i bloggartikkelen, har vi betalt for både oppskrift og garn selv.


Tilbake til oversikten

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM @ullfeber.no | #ullfeber