– et litt grønnere liv

#colletttee i #norskull fra Oslo mikrospinneri

Til ullfeber.no

Collett tee fra Witre design med 3/4 ermer, strikket i Markagarn fra Oslo mikrospinneri.

....................................

Designer: Witre design

Markagarn het tidligere Nordisk sommergarn og er et av garnforslagene i oppskriften.

Anbefalte pinner: 4 mm (3 mm til vrangbordene)

Strikkefasthet i oppskriften: 19 m, 25 p= 10 x 10 cm (pinne 4)


Våre pinner: 3,5 mm (3 mm til vrangbordene)

Strikkefasthet: 20 m, 28 p m= 10 x 10 cm, etter vask og flat tørk/strekk (pinne 3,5)

Garnforbruk i str. L med 3/4 ermer: 7 hesper á 50 g = 350 g

....................................


Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Tips og erfaringer

Vi hadde allerede en Collett tee fra før da vi startet på denne. Nå ville vi ha en helårs-Collett i Markagarn, favorittkomboen fra Oslo mikrospinneri: 50 % norsk ull, 25 % morbærsilke og 25 % lin.


I Collett-familien med den fine skulderstrukturen finnes også oppskrift på en Collett sweater, med lange ermer, men den har en litt annen passform med videre bol. Vi liker det rette snittet på t-skjorta, men ville gjerne ha en litt varmere og rausere helårsgenser. Det ble en Collett tee med trekvart ermer, i hele to størrelser større enn «vanlig», og med en romantisk utringning som står godt til den gammelrosa fargen. (Vi strikker vanligvis S i bredden og L i lengden, men nå ble det L hele veien for helårs-colletten.)


Utringingen ble til av seg selv ved at vi strikket ca. 2,5 cm i stedet for 5 cm halsribb, valgte et garn med litt tyngde slik at det siger litt, og gikk opp et par størrelser i bredden. Akkurat det var litt spennende, naturligvis, men det viste seg at vi trygt kunne øke såpass, kanskje fordi vi valgte den rette, smale tee-modellen å strikke genser av, i stedet for den videre / mer posete Collett sweater.


Strikketips:

  1. Prikken over i-ener italiensk! Med 3/4 ermer blir avslutningene på ermeribbene ganske godt synlige. Da gir det ekstra mening å "koste på seg" tiden det tar å lage italiensk avfelling. Vi valgte italiensk til avfellingene både av ermene og bolen. Det er liksom detaljene som teller på Collett tee: både på skuldrene, og i avfellingene, om du vil.
  2. Oppskriften kan du kjøpe her.Mer fra ullfeber.no

Tilbake til oversikten

.......................................................................................................................................

.......................................................................................................................................

@ullfeber.no | #ullfeber