– et litt grønnere liv

#holidayslipover i #norskull fra Rauma

Til ullfeber.no

Holiday slipover fra Petite knit strikket i norsk ull fra Rauma.

................................

Designer: Petite knit

Anbefalt garn i oppskriften: To tråder Snefnug fra CaMaRose (50 g = 100 m) ELLER Alpaca 3 fra Isager (50 g= 125 m) ELLER Kos fra Sandnes garn (50 g = 150 m) SAMMEN MED én tråd Silk Mohair fra Isager (25 g =212 m) eller lignende

Strikkefasthet i oppskriften: 10 m, 14 p = 10 x 10 cm etter vask og blokking


Våre garn: To tråder Rauma Vams (100 % norsk ull) i fargen Petrol - 47 (50 g = 83 m) sammen med én tråd Plum også fra Rauma i fargen Petrol – 114.

MERK! Neste gang dropper vi mohair-følgetråden: tror det blir enda finere med bare den norske ulla!

Pinnestørrelse: 10 mm og 9 mm som i oppskriften

Vår strikkefasthet: 10 m, 15 p = 10 x 10 cm etter vask og flat tørk

................................


Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Tips og erfaringer

Mye av garnet vi strikker med - i norsk ull, håndfarget ved små mikrospinnerier - er dyrt. Det er det gode grunner til, men det er likevel en berettiget innvending mot mange av garnanbefalingene på ullfeber.no. Vams fra Rauma er et hederlig unntak: det er et rimelig garn, i 100 % norsk ull, tykt og lett og helt perfekt til lettstrikkede prosjekter som Petite knits Holiday slipover.


Strikk deg en #vamsevest! Vi har brukt vår SÅ mye. Hele året: på sommerkvelder, eller etter lange bad i fjorden, på vei til jobb tidlige morgener på våren og høsten, når dagene alltid blir varme etterhvert, og utenpå tynne ulltrøyer på de kaldeste vinterdagene. Og på tur! Faktisk har vamsevesten vår flyttet til fjells nå. (Så vi må nok snart strikke en til og ha hjemme.) Der bruker vi den typisk som et ekstra lag helt ytterst, utenpå tynn vindtett eller skijakke: den luner godt er lett å ta av når det blir varmt på vei opp, og å ta på igjen når vi stopper for å spise, eller på den lettere turen ned igjen.


Strikkefastheten stemmer nesten på en prikk. Det er bare å følge oppskriften og dure på. Og det går fort. God strikk! (Og god tur.)


PS! Til vår neste #vamsevest dropper vi følgetråd i mohair og rendyrker den norske ulla med to tråder Vams og ikkeno' mer. Det tror vi blir herlig.


Oppskriften på norsk kan du kjøpe her.


Mer fra ullfeber.no

Tilbake til oversikten

.......................................................................................................................................

.......................................................................................................................................

@ullfeber.no | #ullfeber