– et litt grønnere liv

#løvetannskjørt i #norskull fra Rauma

Til ullfeber.no

Vi har strikket Petite knits vakre Løvetannskjørt i norsk ull fra Rauma.

..................................

Designer: Petite knit

Anbefalt garn i oppskriften: Økologisk Sommeruld fra CamaRose (50 g = 230 m)

Anbefalt pinestørrelse: 2,5 og 3 mm


Vårt garn: Lamullgarn fra Rauma (farge: Lyng / 25) (50 g = 235 m)

Vår pinnestørrelse: Som i oppskriften

Garnforbruk i str. 3-4 år: 115 g

..................................

Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Tips og erfaringer

Har du aldri strikket løvetannmønster (eller melkebøtter, på dansk) før? Det hadde ikke ullfeberredaksjonens mest uerfarne strikker heller. Det er kanskje typisk en teknikk som blir mye mer knotete og vanskelig dersom garnet splitter seg lett, eller er pusete eller "tovete". I den utmerkede instruksjonsvideoen fra Kimmie Munkholm (som forøvrig har lært redaksjonens novise nesten alt hun kan av strikking) får du flere tips til hvordan den litt kronglete delen av en løvetann kan løses. (Se lenke til videoen under Strikketips lenger ned.) Eller du kan bare velge å strikke løvetannmønsteret ditt i lamullgarn fra Rauma. Det er kjempelett. Strikkenovisen melder om null problemer, null krangling, eller krongling, da.


Bortsett fra den norske ulla, ble det ikke gjort noen justeringer. Hele barneskjørtet strikkes på rundpinne. Det kan jo være en fordel når uerfarne strikkere skal strikke til barn - å slippe fem pinner eller magic loop - i alle fall synes denne strikkeren det. Mønsteret kan følges til punkt og prikke. Økningene står løvetannmønsteret for: hver løvetann gir en økning på én maske, som til sammen gir skjørtet all den yndige vidden det skal ha. Smart!


Det er lenge siden vi hadde 3-åringer i huset. Hun som skal få skjørtet er knappe 2,5 år, likevel valgte vi størrelse 3-4 år, ikke 2-3 år. Men så ser det også for stort ut! Det gjør det virkelig. Uansett: et for lite skjørt er en tapt sjanse, mens et skjørt som er for stort, er bare fremtidige muligheter.


Strikketips

Lær å strikke løvetannmønster

Her finner du oppskriften på norsk.


Mer fra ullfeber.no

Tilbake til oversikten

.......................................................................................................................................

Vi anbefaler:

.......................................................................................................................................

@ullfeber.no | #ullfeber