– et litt grønnere liv

#scarfno1 | #norskull vs. cashmere challenge

Til ullefeber.no

Lokalspunnet garn med norsk ull utfordrer 100 % kasjmir i hjemmestrikka luksusskjerf.

.............................................................

Designer: My favourite things knitwear

Anbefalt garn i oppskriften: 100 % kasjmir (to ulike produsenter: 50 g = 200-230 m)

Anbefalt pinnetykkelse: 3,5 mm


Våre garn: Diverse fra restekurven! Deriblant 100 % silke, Cottonmerino og alpakka. Men vi har også testet 100 % kasjmir - og lokalspunnet garn med silke og norsk ull.

Våre pinnetykkelser: 3,5 og 3

............................................................

Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Ett skjerf og du er hekta. Sånn var det i alle fall for oss med Scarf no.1 fra My favourite things knitwear. Det er det perfekte restegarnprosjekt, og en nydelig, lettstrikket gave. Hvor mange har vi egentlig strikket? Vi har mistet tellinga. Det er mange flere enn vi har dokumentert her. Og det kommer til å bli enda flere (vi har #scarfno1 på pinnene i skrivende stund).


Kasjmirskjerf og silketørkler er klassikere. Små luksusartikler. Og la det være sagt: vi har strikket begge deler, og Scarf no.1 egner seg vidunderlig godt til begge. Men det er dyre materialer, og langreiste. Vi MÅTTE teste om det kunne finnes fullgode norskproduserte alternativer: The cashmere challenge is on! Mer om den nedenfor.


Når du kjøper oppskriften til Scarf no. 1, får du to oppskrifter i ett: én på en liten bandana (legges rundt nakken og knytes foran) og én på et tørkle (går to ganger rundt halsen med knyting). Vi pleier å legge opp til tørkleet og strikke det så stort som vi vil ha det: det har alltid vært en eller to rapporter mindre enn i oppskriften (vi liker små tørkler). Slik blir oppskriften veldig fleksibel når man tester og trikser med garntyper og pinnestørrelser (as one does).


Silke, alpakka og Cottonmerino