– et litt grønnere liv

#spotsweater i håndfarget #norskull

Til ullfeber.no

Spot sweater fra Anne Ventzel i to garn med norsk ull: Markagarn fra Oslo mikrospinneri og Sol fra Hillesvåg, i fargen Stranda, baby! fra Værbitt.

......................................

Designer: Anne Ventzel

Anbefalte garn i oppskriften:

ENTEN Farge A: tre(!) tråder Tilia fra Filcolana (25 g = 210 m) Farge B: Pernilla fra Filcolana (50 g = 175 m) ELLER Farge A: En tråd Arwetta Classic (50 g = 210 m) + en tråd Tilia fra Filcolana Farge B: Pernilla fra Filcolana 

Anbefalt pinetykkelse: 4,5 mm (+ 3,5 og 3)

Strikkefasthet: 22 m, 21 p i mønster på pinne 4,5 = 10 x 10 cm


Våre garn:

Farge A (bunnfargen): Én tråd Markagarn fra Oslo mikrospinneri i fargen Sukkerbiten (50 g = 125 m)

Farge B: Én tråd Sol fra Hillesvåg ullvarefabrikk (100 g = 290 m) håndfarget av Værbitt i fargen Stranda, baby!

Vår pinnetykkelse: 4,5 mm (3,5 mm og 3 mm)

Strikkefasthet: 24 m, 18 p i mønster på pinne 4,5 = 10 x 10 cm


Garnforbruk:

Bunngarnet (Markagarn) er i utgangspunktet litt vanskelig å angi, det var mye rester og hesper herfra og derfra. Men vi har gjort litt strikkematte: Mønstergarnet fra Værbitt var det igjen 60 g av da genseren var ferdig. Vi kjøpte 200 g, så det gikk 140 g av dette garnet. Genseren veier 590 g. 140g er mønstergarn, så da er det ca 450 g av bunnfargen i Markagarn. Dette var til str. L. Så altså: 450 g Markagarn og 140 g Stranda, baby! farget på Sol fra Hillesvåg.

Garnene er fantastiske! Heia spinneriene!


Justering av størrelse: Genseren er strikket i én størrelse større enn vi vanligvis strikker ettersom det kun er én tråd av hver farge (mot opptil tre av hver farge i oppskriften) og vi ønsket en oversized genser. Strikker vanligvis S/M i bredden og L i lengden, men nå gikk vi for L hele veien.

......................................

Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Tips og erfaringer

Vi har strikket Spot sweater i flere utgaver, og elsker den: enkel og morsom å strikke, du kommer fort inn i mønsteret, og det går bra unna på pinne 4,5. Etter at vi hadde bestemt oss for å justere størrelsen som vi beskriver over, fulgte vi bare mønsteret til punkt og prikke denne gangen. Det gjorde vi lurt i.


Vel, vi gjorde forresten en liiiten justering i halsen: oppskriften har brettet, altså dobbel vrangbord i vridd ribb rundt halsen. Vår hals har også vridd ribb (1 vridd rett, 1 vrang), men vi har forelset oss i Petite knits mye brukte løsning med 1-2 runder dobbelstrikk før italiensk avfelling, og gikk for dette. Det gir en nydelig elastisk, men også fast og fin avslutning i halsen.


Mønsteret kan bestilles her

Markagarn fra Oslo mikrospinneri

Bestill håndfarget gran fra Værbitt


Se også: Spot sweater i Osloull

Vi har strikket to utgaver av Spot sweater fra Anne Ventzel tidligere, i florlett Osloull fra Oslo mikrospinneri: norskull og morbærsilke.


Se bilder og strikketips her.


Mer fra ullfeber.no

Tilbake til oversikten@ullfeber.no | #ullfeber