– et litt grønnere liv

#terrazzoslipover i Markagarn med #norskull

Til ullfeber.no

Vi har strikket populære Terrazzo slipover i #Markagarn fra Oslo mikrospinneri, med #norskull og lin og silke. Det er det beste vi har gjort på lenge.

................................

Designer: Petite knit

Anbefalt garn i oppskriften: Peruvian highland wool fra Filcolana (50 g = 100 m) + følgetråd i Silk mohair

Anbefalt pinnetykkelse: 4mm

Strikkefasthet på pinne 4: 17 m = 10 cm


Vårt garn: Markagarn fra Oslo mikrospinneri (50 g = 123 m)

Materiale: 50 % norsk ull, 25 % morbærsilke, 25 % lin

Pinetykkelse: 4 mm

Strikkefasthet på pinne 4: 20 m = 10 cm

Garnforbruk i str. M (uten høy hals) = ca. 250 g

................................

Tilbake til oversikten (ullfeber.no)

Dette er ullfeber.no


Tips og erfaringer

Just do it. Swoosh. Strikk norsk - det er null store avvik å ta hensyn til ved å velge Markagarn til Terrazzo slipover. Det går tre flere masker på 10 cm enn den oppgitte strikkefastheten i oppskriften, i alle fall for oss, men det valgte vi glatt å overse. Vi har strikket Terrazzo slipover før, og opplever den som raus i størrelsen.


Egentlig har Terrazzo slipover høy hals, en skikkelig flott konstruksjon i vridd ribb. Men høy hals blir for varmt for oss, og for lite fleksibelt: vi vil bruke terrazzo´n utenpå storskjorter, og over badetøyet når det blåser opp litt på stranden til sommeren, den luner så godt på sommerkveldene, og er akkurat det vi trenger under allværsjakka i ruskeværet, utenpå hva-det-måtte-være, året rundt. Da er det mer fleksibelt med rund hals.


Rund hals: Strikk for- og bakstykke med halsåpning presis som angitt, og plukk siden opp masker til hals, også som angitt i oppskriften. Strikk vrangbord i vridd ribb til den er like bred som den til ermeåpningene. Fell av slik det er beskrevet for vrangborden rundt ermeåpningene. (Eller heter det armåpning for et plagg som ikke har ermer?)


Bonus: Når ribben ikke skal brettes ned (slik den høyhalsede ribben i oppskriften skal, men vrangborden til vår runde hals IKKE skal), trenger du ikke strikke vrangmaskene vridd. Puh. Det blir uansett vridde vrangmasker nok når du skal strikke vridd ribb frem og tilbake i vrangbordene til for- og bakstykkene med splitt.


Det glansfulle, faste garnet fra Oslo mikrospinneri gir fantastisk effekt til all strikk med struktur. Også til de lekre vridde vrangbordene på Terrazzo slipover, med tilhørende detaljer: to omganger dobbelstrikk før italiensk avfelling. Gisp! Det sitter som utskjæringer i marmor i dette garnet. Det er skulpturstrikk:Garnet kommer tilbake

Markagarn er det garnet som før het Nordisk sommergarn hos Oslo mikrospinneri. Det er akkurat det samme garnet: en tretråders drømmekombo av norsk ull, morbærsilke og lin.


Innta pinnene. Just do it.

@ullfeber.no | #ullfeber