– et litt grønnere liv

#ankerstrøyemysize i #norskull fra Oslo mikrospinneri

Til ullfeber.no

Ankers trøye mysize fra Petite knit strikket i norsk ull: Markagarn fra Oslo mikrospinneri.

..................................

Designer: Petite knit

Anbefalt garn i oppskriften: Dobbel tråd Sunday fra Sandnes garn (50 g = 235 m)

Anbefalt pinestørrelse: 4 mm

Strikkefasthet: 22 m, 28 p= 10 x 10 cm


Vårt garn: Markagarn fra Oslo mikrospinneri (50 g = 123 m)

Vår pinnestørrelse: 3,5 mm

Strikkefasthet: 20 m, 27 p m= 10 x 10 cm, etter vask og flat tørk/strekk

Garnforbruk i str. M med 3/4 ermer: 7 hesper á 50 g = 350 g

..................................


Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no

 

Tips og erfaringer

Markagarn er et håndfarget garn fra Oslo mikrospinneri. Spinneriet har nettbutikk på oslomikrospinneri.no og sender til hele landet. Garn- og fargekolleksjonene er små og spennende å følge, og vi finner alltid mye mer som vi har lyst på, enn vi har strikketid og penger til å bestille (også når garnet vi egentlig kom for, kanskje ikke er i hylla akkurat da).


Markagarn består av 50 % ull fra norsk hvitsau, 25 % morbærsilke og 25 % lin. Klart det blir vakkert! Fargen på vår blå Anker heter Akerselva. Vi elsker den.


Anker'n er det første vi strikket i Markagarn. (Den ble fulgt opp av en Collett tee fra Witre design med 3/4 lange ermer og utringet hals samme sensommer. Mer om den her.) Garnet er nydelig glansfullt, og har en eksklusiv, liksom luksuriøs tyngde. I oppskriften på Ankers trøye mysize blir det anbefalt å sy i en tynn transparent strikk/elastikk langs halskanten øverst dersom du vil hindre at halsåpningen utvider seg ved bruk. Det kan kanskje være et ekstra godt tips om du strikker din Anker i Markagarn, den tyngden vi synes er så god mot kroppen, gjør nok at utringingen siger mer på denne enn på Ankers trøye mysize i økolin og alpakka fra Isager. Men til sommerbruk er vel det OK, tenkte vi. Vi droppet strikken og kuttet ermene til 3/4 lengde til sommerens ære. Da det ble vinter, syntes vi egentlig fortsatt det var helt OK - Anker i Markagarn er blitt en helårsfavoritt.


Markagarn er relativt tykt: 123 m på 50 g er nesten halvparten så mange meter på 50 g som for garnet i oppskriften. Men så er det altså dobbel tråd i oppskriften, så da blir det vel helt perfekt? Ja! Det ble det.


Det gikk med sju hesper. Vi strikket i str. M, og kuttet altså ermene rett under albuen. Da vi var ferdige, sto vi igjen med en rest omtrent så stor som en furukongle! Helt perfekt.


Strikketips:

  1. Vi ble litt urolige for om garnmengden kom til å holde helt inn. Dette er alltid litt ekstra spennende (og kritisk!) med håndfarget garn, som kan ha ganske stor fargeforkjell mellom innfargingene (det er jo blant annet det som gjør garnet så unikt og spesielt og stas å jobbe med) og små fargebatcher. Det er ofte ikke mulig å bestille opp mer garn av samme innfarging. Bestill nok! Og hvis det kniper: 3/4 ermer sparer garn og er lekkert. Strikk dem før du ferdisgtiller bolen, så du vet du får garn til dem, og fullfør bolen til slutt, så lang som den blir.
  2. En fin ting med Anker og justering av størrelse, er at du ofte kan se det litt an underveis. M og L følger hverandre (like i maskeantall og økninger) gjennom hele bærestykket og raglanøkningene, slik er det også langt på vei for XS og S, og for 2XL og 3XL.
  3. Strukturstrikk blir utrolig vakkert i dette glansfulle garnet, synes vi: strukturmønster løftes så fint frem og får virkelig stå og skinne. Vi har Markagarn på lista for noe flott med fletter!
  4. Oppskriften på norsk kan du kjøpe her.


Mer fra ullfeber.no

Ankerstrøye mysize økologisk lin og alpakka fra Isager


Tilbake til oversikten

.......................................................................................................................................

.......................................................................................................................................

@ullfeber.no | #ullfeber