– et litt grønnere liv

Barneponcho i #norskull

Til ullfeber.no

Barneponchoen Leken fra boka Flettestrikk blir nydelig i Perleull fra Oslo mikrospinneri - et slitesterkt, mykt og skinnende glansfullt garn av lamull fra både kvitsau og villsau. Perfekt til ytterplagg - og lek.


.................................

Designer: Ivar Asplund, boka Flettestrikk

Anbefalt garn i oppskriften: Lang Nova fra Lang yarns (100 g = 720 m)

Anbefalt pinnetykkelse: 4 mm


Vårt garn: Perleull fra Oslo mikrospinneri (100 g = 160 m)

Farge: Hardanger

Vår pinnetykkelse: 4,5 mm

Garnforbruk / plaggets vekt: 360 g (= 4 nøster à 100 g)

..................................

Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no



Strikketips

Perleulla fra Oslo mikrospinneri kombinerer lamull fra norsk kvitsau med lamull fra norsk villsau og 30 % morbærsilke. De to siste materialene sikrer garnet en fabelaktig slitestyrke, og til sammen blir det vakkert og glansfullt og tykt og mykt og et helt vidunderlig garn til kofter, yttergensere - og poncho til barn.


Vi har også strikket kofta Smie fra boka Flettestrikk i det samme garnet. (Faktisk er ponchoen strikket av kofterester + litt ekstra perleull.)


Perleulla er ganske tykk, så både kofte og poncho blir store i størrelsen når du velger perleull. Ponchen på bildene er strikket i størrelse 4-5 år og på pinne 4,5 mm (ikke 4 mm som i oppskriften). Det ga en poncho som nok tilsvarer størrelse 6 år.


Plaggene er myke og silkeluksuriøse og virker ikke for tette og kompakte på pinne 4,5 mm, synes vi. Det blir kraftige og gode ytterplagg med eksklusivt uttrykk og praktisk slitestyrke. Perfekt til både hverdag, fest og lek!


Kofta heter Smie og ponchoen heter Leken. Begge er fra boka Flettestrikk.


#lekenponcho #smiekofte


Storesøster ønsker seg også poncho. Bestemor har lovet å strikke, og vil nok legge til litt på lengden. Det er lett gjort.