– et litt grønnere liv

#luepåsnei i #norskull fra Oslo mikrospinneri

Til ullfeber.no

Lue på snei fra boken Flettestrikk, i dobbel tråd Osloull fra Oslo mikrospinneri.

..................................................

Oppskrift: fra boken Flettestrikk

Anbefalt garn i oppskriften: Cascade 220 fra Cascade Yarns (100 g = 200 m)

Anbefalt pinnestørrelse: 4 mm til voksen og 3,5 mm til barn


Vårt garn: Dobbel tråd Osloull fra Oslo mikrospinneri (50 g = 210 m)

Vår pinnestørrelse: 4 mm

Garnforbruk: 62 g

Tidsforbruk: Tre kvelder

..................................................

Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Tips og erfaringer

Lue på snei er det første plagget vi teststrikket i norsk ull fra boken Flettestrikk. Og den ble så fin at vi måtte gjøre det to ganger, i to forskjellige norskproduserte ullgarn: se også Lue på snei i garnet Sol fra Hillesvåg ullvarefabrikk. Hele lua strikkes etter diagram, og mønsteret er på en prikk det samme til voksen og barn, bare pinnestørrelsen avgjør: voksenlue strikkes på pinne 4 og barnestørrelse på pinne 3,5. Skjønt i dobbel Osloull på pinne 4 blir det en veldig romslig voksenlue, er vår erfaring.


"Det er noe helt spesielt og eksklusivt med garn fra et mikrospinneri", mener teststrikker Torunn. Osloull består av 70 % lamull fra norsk hvitsau og 30 % morbærsilke: mykt og skinnende, spunnet og farget på Oslo mikrospinneri. For teststrikkeren på Nesoddtangen i Oslofjorden er osloulla også skikkelig lokal: Hespa hadde bare reist med trikken og Nesoddbåten før den ble Lue på snei, strikket med ærefrykt for det vakre garnet, på tre vinterkvelder ved fjorden.


Hun hadde lite å frykte, vår drevne teststrikker. "Artig!", forteller hun. "Moro å strikke et helt plagg etter diagram." I tillegg til tre kvelder luestrikk ble det et par strafferunder med opprekking, men Torunn lover at det var av ren sløvhet og drysser noen lure tips ut av ermet.


Strikketips:

  1. Det er lurt å dobbeltsjekke at du har like mange vrangmasker i hvert felt når du er ferdig med økningene etter "svingen". Slik unngår du strafferunder lett.
  2. Voksenlua på pinne 4 blir ganske romslig: det gjør ingenting å strikke litt fast, eller kanskje gå ned til pinne 3,5? (Men da kan lua muligens bli for kort for en voksen skalle, så kanskje du vil strikke litt høyere vrangbord nederst.)
  3. Lue på snei er en skikkelig kul brukslue med snert, og kan gjerne strikkes i slitesterkt garn som tåler å brukes og vaskes igjen og igjen. "Sterk" fra Du store alpakka, for eksempel. Og så er jo luer fine restegarnprosjekter.


(Flaks at det finnes en del Sterk i restekurven til Torunn. I tillegg til litt luksusull fra Oslo mikrospinneri.)


Mer fra ullfeber.no

Lue på snei i Sol fra Hillesvåg ullvarefabrikk

Tilbake til oversikten

.......................................................................................................................................

Oppskrift på Lue på snei og mye mer:

.......................................................................................................................................

@ullfeber.no | #ullfeber