– et litt grønnere liv

#luepåsnei i #norskull fra Hillesvåg

Til ullfeber.no

Lue på snei fra boken Flettestrikk. Strikket i norsk ull fra Hillesvåg ullvarefabrikk.

..................................................

Oppskrift: Fra boken Flettestrikk

Anbefalt garn i oppskriften: Cascade 220 fra Cascade Yarns (100 g = 200 m)

Anbefalt pinnestørrelse: 4 mm til voksen. 3,5 mm til barn

Strikkefasthet: 22 m = 10 cm


Vårt garn: Sol lamull, Hillesvåg (100 g = 190 m), 100 % norsk ull

Vår pinnestørrelse: 4 mm

Oppgitt strikkefasthet p 3,5 - 4: 22 m, 24 p = 10 x 10 cm

Garnforbruk: 41 g

..................................................

Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Tips og erfaringer

Lue på snei er en kul lue som består av fem rapporter og strikkes etter diagram fra start til slutt. Det er samme mønstrer og samme diagram både for voksen- og barnestørrelse; det eneste som skiller er pinnetykkelsen. Voksenlue strikkes på pinne 4 mm, og barnelue med 3,5 mm. Lua i lamullgarnet Sol fra Hillesvåg er strikket på pinne 4, og er altså voksenlue.


Se også: Lue på snei i Osloull fra Oslo mikrospinneri


Teststrikker Sigrid hadde bare hørt gjetord om den norske ulla fra Hillesvåg før hun ble vervet til teststrikking på snei. Aldri prøvd det selv. Forventningene til kvalitet var høye - og ble innfridd: "Garnet er litt 'hardt', men klør ikke. Det er liksom hardt, mykt og lett samtidig." Den ublekede hvite fargen som vi har valgt, er litt sjattert, og ser organisk og levende ut.


Løpemeter per 100 g og strikkefastheten som er oppgitt for det anbefalte garnet i boken, stemmer bra med det Hillesvåg oppgir for Sol på ull.no. Det var bare å strikke i vei?


Sigrid melder at oppskriften er lett å forstå med det visuelle diagrammet i boken. Har du en tendens til å strikke stramt, er det lurt å ta seg sammen litt så det ikke blir for stramt i flettingene (kanten som går på skrå). Ellers var det grei skuring, melder Sigrid. Og så fin som den ble!


Sigrid strikker stramt, men størrelsen ble bra likevel. Kan det ha noe å gjøre med at det er mange vrange masker i Lue på snei? Mange strikker vrange masker litt løsere enn rette. For Sigrid og andre som strikker stramt, blir det en fordel i denne oppskriften, men kan være noe å tenke på dersom du vet at du strikker litt løst i utgangspunktet.


Strikketips:

  1. Ettersom dette er en lue som ikke skal brettes, kan den nok bli god med et tykkere garn også, eller kanskje med en pusete følgetråd, så lua blir litt tykkere og varmere i vinterkulda.
  2. Det kan også være fint å prøve med et glattere garn, kanskje med littegrann silke eller lin, slik at det blir lettere å justere maskestørrelsen ved flettingene. Garn i ren ull "tover" seg nesten litt mens man strikker, og da glir det ikke like lett.
  3. Neste gang velger Sigrid seg forresten en fin gulfarge, og lager påskelue på snei. Åh, det hørtes fint ut!


Mer fra ullfeber.no

Lue på snei i #norskull: Osloull fra Oslo mikrospinneri


Tilbake til oversikten

.......................................................................................................................................

.......................................................................................................................................

@ullfeber.no | #ullfeber