– et litt grønnere liv

Pulsvarmere Kanon i tynn alpakka

Til ullfeber.no

I syltynn alpakka blir disse raffinerte pulsvarmerne et festplagg. Et smykke!


................................................................

Designer: Ivar Asplund, boka Flettestrikk

Anbefalt garn i oppskriften: Yaku fra Camarose

400 m = 100 g

Materiale: 100 % ull, superwash

Anbefalt pinnetykkelse: 2,5 mm


Vårt garn: Alpaca 1 fra Isager

800 m = 100 g

Materiale: 100 % alpakka

Våre pinner: 2,5 mm

Garnforbruk: 13 g

................................................................

Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Vi har også strikket disse utrolig elegante pulsvarmerne i Osloull fra Oslo mikrospinneri (70 norsk ull og 30 % morbærsilke). Osloulla treffer antall meter på 100 g for det anbefalte garnet i oppskriften nesten på en prikk. Da er det jo lett å bytte til norsk ull. Men fra en Danmarksferie for et par år tilbake hadde vi dette nydelige, syltynne Isagergarnet liggende i restekurven. Og på netthinnen glitret en visjon om et par raffinerte pulsvarmere å pynte seg med til hverdag og fest. Vel, restestrikk er også bærekraft, og vi kan nesten ikke tenke oss en bedre måte å utnytte 13 g syltynn alpakka på enn dette.


Det går DOBBELT så mange meter på 100 g av dette garnet, sammenlignet med garnet i oppskriften. Det er tynne saker. Men vi har teststrikker Sigrid, som elsker tynne pinner og garn som kan minne om sytråd. Da er Aplaca1 lett match.


Vi visste fra testen med Osloull at mønsteret sitter bra, og krever litt årvåkenhet fra strikkeren: Det gjelder å henge med i alle flettesvingene! Etter noen centimeter "sitter" det.


Tips og erfaringer

Men hva med størrelsen når vi velger et garn som er halvparten så tykt? Blir det til å få over knokene, tro? Det er DET som er så heftig med flettestrikk: teknikken gir fantastisk elastisitet. Det utnytter dette mønsteret til det fulle. #kanonpulsvarmere er "one size" på ekte.


Mønsteret er fra boka Flettestrikk

Den kan du bestille her:


På lengden la Sigrid til 12 omganger, eller tre rapporter. Det gir jo mening når garnet er såpass mye tynnere, men det ga også litt lengre pulsvarmere enn de vi strikket i Osloull etter oppskriften:


Åh - vi kunne drømme om å strikke et par enda mye lengre, til fest, i tynn, lekker norsk ull, som Lillegull fra Oslo mikrospinneri eller Smale fra Selbu spinneri og Norske garn. Laaaange, helt opp til albuen, til festkjole med stropper. Det er null problem å bare øke lengden til oppover underarmen på denne superelastiske oppskriften, tror vi. Problemet er å finne tid.


Send mer strikketid, pliiis!


Mer fra ullfeber.no

Pulsvarmere Kanon i #norskull

Tilbake til oversikten@ullfeber.no | #ullfeber