– et litt grønnere liv

Pulsvarmere med fletter i #norskull

Til ullfeber.no

Pulsvarmerne Kanon fra boka Flettestrikk er som smykker! Kanonfine. Vi strikket dem i Osloull fra Oslo mikrospinneri.


................................................................

Designer: Ivar Asplund, boka Flettestrikk

Anbefalt garn i oppskriften: Yaku fra Camarose

400 m = 100 g

Materiale: 100 % ull, superwash

Anbefalt pinnetykkelse: 2,5 mm


Vårt garn: Osloull fra Oslo mikrospinneri

420 m = 100 g

Materiale: 70 % norsk ull, 30 % silke

Pinnetykelse: 2,5 mm

Garnforbruk: 23 g

Tidsforbruk: 5 kvelder

................................................................

Tilbake til oversikten (ullfeber.no)

Dette er ullfeber.no


Tips og erfaringer

Ha! Den norske ulla fra Oslo mikrospinneri er nesten på en prikk like tykk som det anbefalte garnet, etter antall meter på 100 g å dømme.

-- I tillegg har garnet en helt spesiell glans og perfekt spenst! ivrer teststrikker Torunn. Hun kjente osloulla fra teststrikk av Lue på snei, og var ikke vond å be.


Pulsvarmerne Kanon på pinne 2,5 får delikate, raffinerte fletter som følger tett på hverandre rundt håndleddet. Det er derfor de heter Kanon: det er musikk, ikke rabalder. Flettene synger i kanon. Vakkert.


Torunn opplevde at garnet splittet seg litt noen ganger under flettestrikkingen, men resultatet ble nydelig. Det spenstige garnet gir flott struktur til flettene. Og følger du oppskriften og legger flettemaskene bak arbeidet når du strikker fletter til høyre pulsvarmer, og foran når du strikker til den venstre, vil flettemønsterne vri seg mot hverandre, innover mot kroppen på begge. En kanonflott detalj!


Mønsteret bød ikke på problemer i det hele tatt, men man må følge med litt. Det ble et par opprekkinger underveis: en glemt flettevridning, en flette på feil sted og en flette feil vei (på høyre pulsvarmer). Sånne ting.

-- Bare min feil, alt sammen! sukker Torunn.

-- Jeg hater å rekke opp, så noen steder "opererte" jeg flettene med innbitt presisjon og et par ukvemsord.


Vi er dypt imponert: både strikker og kirurg! Men det blir lettere å "lese" strikketøyet etter en liten stund, og se hva som skal gjøres, lover Torunn.


Flettestrikk er både nydelig og gir fin-fin elastikk, så størrelsen bør være passe for de aller fleste. Lengden justerer man jo som man vil. Torunn har ganske smale håndledd, og melder at de sitter perfekt. Hun liker også den anbefalte lengden godt.


Teststrikkerens strikketips:

  1. Hold venstre? Det kan skyldes dårlig teknikk fra min side, men det ble synlig forskjell på høyre og venstre pulsvarmer. Den høyre, der flettemaskene skal legges bak arbeidet, ble litt grovere i strukturen. Den venstre ble "flatere" og jevnere. Det er en smakssak, men jeg synes den venstre ble penere og yter større rettferdighet til det eksklusive garnet.
  2. Jeg tror også jeg vil velge en annen type avfelling neste gang. kanskje italiensk? Dette fordi pulsvarmerne fikk litt traktfasong med vanlig avfelling, men det synes ikke når man har dem på:-)
  3. Til andre som strikker foran TV-en: Jeg anbefaler å se en serie du har sett flere ganger før og forstår språket i (Downton Abbey eller Pride and Prejudice, kan funke bra, ikke Le Bureau eller albansk kunstfilm). Det kan også være lurt å velge te, eller holde seg til bare ett glass vin:-)
  4. Oppskriften vil passe supert til et "lagergarnprosjekt", du vet det nøstet du kjøpte ett av, bare fordi det var så vakkert. Jeg har et flammende rødt nøste i Sandnes Alpakka Silk jeg tror jeg må prøve. Og så har jeg litt igjen på noen håndfargede hesper fra Vesle Garneriet i Florø, som vil egne seg godt. Tenk så flotte gaver det blir!


Ja, tenk. Lykke til med neste par, Torunn!


Mer fra ullfeber.no

Pulsvarmere Kanon i Alpaca 1 fra Isager

Tilbake til oversikten (ullfeber.no)


.......................................................................................................................................

.......................................................................................................................................

@ullfeber.no | #ullfeber