– et litt grønnere liv

#slaraffentopp i økolin og alpakka fra Isager

Til ullfeber.no

Strukturstrikk fra øverste hylle. Slaraffentopp fra boka Flettestrikk er et lite mesterstykke. Den passer for late dager, ikke for slaraffenstrikkere.

........................................................

Designer: Ivar Asplund, Flettestrikk

Anbefalt garn i oppskriften: "Bomull og ull" fra Geilsk

Materiale: 55 % ull og 45 % bomull

464 m / 100 g

Anbefalt pinnetykkelse: 4 mm (3,5 til halskant)

Strikkefasthet: (Glattstrikk på pinne 4) 21 m = 10 cm


Vår garnkombo: Isager Alpaca 1 (800 mm / 100 g) + Hør Organic (økologisk lin) også fra Isager (356 m / 100 g)

Pinnetykkelse: 4 mm (3,5 til halskant)

Strikkefasthet: Prøvelappen i glattstrikk på pinne 4 mm ga oss litt mer enn 10 cm på 21 masker så vi gikk ned fra M til S i størrelse. Det var lurt: genseren er likevel herlig raus og ledig. Det er en stor S.

Garnforbruk: Ca. 200 g lin og 100 g alpakka

........................................................

Tilbake til oversikten (ullfeber.no)

Dette er ullfeber.no


Tips og erfaringer

Kombinasjonen av Alpaca1 og Hør organic fra Isager er en av våre absolutte favoritter. Det er luksus på pinnene, og på kroppen. Vi har strikket en (mye enklere) Ankerstrøje Mysize i samme kombo. Og elsker den.


Fargene vi har valgt til slaraffentoppen viser seg veldig vanskelige å fange på bilder. Slaraffentoppen vår er grønn! Vi har forsøkt utallige lys og vinklinger, men det nydelige grønne spillet vrir seg stadig unna. På bildet under ser du ferdig Slaraffentopp sammen med garnene i produktbilder fra isagerstrik.dk. Det gir kanskje en idé? Fargene heter Thyme (Alpaca 1, øverst) og Khaki (Hør organic, nederst).



Slaraffentopp fra boken Flettestrikk er et lite mesterstykke, synes vi. Den er strukturstrikk på sitt aller vakreste! Rik og raffinert, original, klassisk og romantisk på en gang. Designeren, svenske Ivar Asplund, forteller at inspirasjonen kommer fra ulike Guernsey-mønster hentet fra en gammel bok om fiskergensere. Men det er lite som minner om arbeidstøy til havs i hans omarbeidede versjon. Denne passer bedre til café- eller kulturliv i byen, eller til fest eller når du skal føle deg fin til hverdags, eller kanskje aller helst til late sommerdager ved havet eller i hagen eller på balkongen. Ja, aller helst det. Alltid. En genser for de gode dagene, derav navnet Slaraffen.


Strikketips

  • Vær våken! Det skjer noe hele tiden i dette mønsteret. Den er ikke slaraffen for den som strikker, men den er spennende. Aldri kjedelig.


  • Flettene drar arbeidet sammen en god del mens du strikker. Det er ingen grunn til bekymring, det retter seg etter vask og strekk.


  • Den nederste borden på genseres viste tydelige kantarelltendenser før vask og strekk. Det så ikke bra ut først, men ble kjempefint til slutt.


  • Den oppleves ganske stor i størrelsen.


På bildet under ser du helt til venstre Slaraffentopp før vask og damping (eller om du foretrekker å strekke/blokke). Flettene får arbeidet til å trekke seg sammen en god del, og borden nederst krøller seg som hatten på en kantarell. På bildene til høyre, er toppen vasket og dampet. Teksturen er nydelig tynn og raffinert, på ingen måte sammentrukket eller stram, og kantarellen er helt borte (som den jo ofte er).


Vår erfarne teststrikker melder om et par tilfeller av fletter som gikk feil vei og måtte rekkes opp, men ellers ingen problemer. Det ble forresten en litt personlig vri på "sirupsnippmønsteret" i vår versjon, men det regner vi som et pluss:)


Det er når toppen er ferdig at slaraffenlivet kan starte. Vi er klare for slaraffenliv!

@ullfeber.no | #ullfeber