– et litt grønnere liv

Summer #holidayslipover i #norskull

Til ullfeber.no

En slags Holiday slipover av Petite knit i én tråd Rauma Vams og én tråd Lillegull fra Oslo mikrospinneri.

Se mange flere bilder nederst i artikkelen.

................................

Designer: Petite knit

Anbefalt garn i oppskriften: To tråder Kos fra Sandnes garn, Snefnug fra CaMaRose eller Alpaca 3 fra Isager OG én tråd Silk mohair.

Anbefalte pinnetykkelser: 10 mm og 9 mm

Strikkefasthet: 10 m og 14 omganger gir 10 x 10 cm etter vask og blokking


Vårt garn: Én tråd Rauma Vams (håndfarget av Værbitt i fargen Påfugl) OG én tråd Lillegull fra Oslo mikrospinneri (kan sløyfes)

Våre pinnetykkelser: 7 mm og 5,5 mm

Strikkefasthet: 10-11 m og 18 omganger gir 10 x 10 cm etter vask og blokking

Garnforbruk til den laaaange vesten på bildet: 220 g Rauma Vams


Oppskrift på norsk kan du kjøpe hos Petite knit.


Vi har kjøpt garnene til samarbeidspris og takker Værbitt og Oslomikrospinneri varmt for samarbeidet!

................................

Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Holiday slipover i #norskull

Vi har strikket en Holiday slipover i Vams fra Rauma før. Helt etter oppskriften, spot on på strikkefasthet og i spenstig, lett, og bærekraftig norsk ull. Anbefales!


Garnforslagene i oppskriften fra Petite knit omfatter en norsk merkevare, men ulla er fra Urugay og Peru og kombinert med nylon! Det blir slitesterkt, naturligvis, men det er norsk ull også. Strikk deg en vamsevest i stedet! I den forrige vamsevesten vår la vi til en slik mohair fra restekurven, men den kan du like gjerne sløyfe. Vi har konvertert til Lillegull fra Oslo mikrospinneri når vi strikker med følgetråd. I denne nye versjonen vamsevest har vi med en sånn, men det har mest med fargespill og visuell struktur og denslags jåleri å gjøre. Vi hadde like gjerne kunnet droppe den.


Nå: Summer holiday slipover (også i #norskull)

Dette er en Holiday slipover med justeringer. I stedet for to tråder Rauma vams, har vi bare én. Og i stedet for pinne 10 og 9, har vi strikket med pinne 7 og 5,5. Med det treffer vi veldig bra på strikkefastheten maskeveien, men vi må legge til en del på lengden. Det hadde vi uansett tenkt til: Holiday slipover er egentlig en kort og bred vest med splitt, vi ville ha en lang og smalere en med bred vrangbord. En som går over den våte bededrakten når vi har badet en kjølig sommermorgen. Det er lett å legge til og justere på lengden, når bare bredden treffer sånn noenlunde.


Men Obs! Husk halsåpningen (vi glemte den): den påvirkes også av masketettheten i pinneretningen (omgangene), det er lurt å utvide den litt. Vi gjorde ikke det, og det går bare aaaaakkurat.


Bare én tråd og mye tynnere pinner gir en lettere, nettere og mykere vest for sommeren. Men fortsatt chunky og grov og frekk og vill. Særlig med DE fargene, da. Vi må snakke litt om fargene. Det er ikke noe hvilket-som-helst vamsegarn vi har brukt: garnet er håndfarget hos vilt flinke Værbitt. Og det er så fint og gøy og helt vidunderlig at det aldri blir det minste kjedelig å strikke glattstrikk på rundpinne. Det er en fest! Vi har altså kjøpt vamsegarnet vårt hos Værbitt: på varbitt.no. Fargen heter Påfugl. Det kan jo alle se! <3


Andre justeringer vi gjorde: Vrangbordene er strikket med vridde rettmasker. Bare for syns skyld: elsker vridde vrangborder. Og så har vi strikket én runde dobbelstrikk før den italienske avfellingen. Det ser fint ut og gir god fasthet. Se beskrivelser f.eks. i Petite knits oppskrift på Terrazzo slipover.


Vi har med en tråd Lillegull i fargen Sommereple som følgetråd. Den gir et fint spill og en slags struktur til det ellevilt crazy og vakre påfuglgarnet fra Værbitt. Den sterke silketråden gir kanskje litt struktur til passformen også på sikt. Vi har strikket vridde rettmasker i alle vrangbordene, slik hjelper vi ribbemønsteret opp og frem blant alle fargene.


Strikketips

  1. Med én tråd Rauma Vams traff vi godt på strikkefastheten maskeveien, men du må legge til litt på lengden. Husk halsåpningen! Legg til litt der også. Ermeåpningene er så rause i utgangspunktet, at her fant vi det ikke nødvendig å legge til noe mer.
  2. Vi gikk opp én størrelse i forhold til hva vi vanligvis strikker, og la ellers til på lengden etter ønske.
  3. Vi hadde med én tråd Lillegull fra Oslo mikrospinneri også som følgetråd, det er aldri feil, og antakelig forsterkende (inneholder nydelig og slitesterk morbærsilke), men har kanskje ikke så stor betydning for strikkefastheten i en sånn chunky sak som en vamsevest. Kan droppes!
  4. Vesten på bildet er strikket i str. M og måler 72 cm fra ytterkant til ytterkant av ryggen (ink. vrangbordene). Til den brukte vi 220 g Rauma Vams.


Mer fra ullfeber.no

Holiday slipover i #norskull fras Rauma

Tilbake til oversikten

@ullfeber.no | #ullfeber