– et litt grønnere liv

#ankerskjolemysize med #norskull

Til ullfeber.no

Vi elsker ankerserien fra Petite knit. En gammel favoritt i skapet er strikket i langreist alpakka og økologisk lin. Men du kan like gjerne strikke den i én tråd Markagarn tynn fra Oslo mikrospinneri: med norsk ull, lin og morbærsilke. Gjør det. Vi synes det ble så fint at vi laget en hel kjole.

..................................

Designer: Petite knit

Anbefalt garn i oppskriften: Dobbel tråd Sunday fra Sandnes garn (50 g = 235 m)

Anbefalt pinnetykkelse: 4 mm

Strikkefasthet: 20 m = 10 cm på pinne 4


Vårt garn: Markagarn tynn fra Oslo mikrospinneri (50 g = 185 m). Enkel tråd.

Farge: Kongle

Vår pinnetykkelse: 3,5 mm

Strikkefasthet: 21 m = 10 cm på pinne 3,5

Garnforbruk / plaggets vekt: 265 g

..................................

Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Slik strikker du Ankerskjole mysize

Vi tok utgangspunkt i mønsteret til Ankerstrøje mysize fra Petite knit. Strikkefastheten med Markagarn tynn og pinne 3,5 stemmer overraskende bra med oppskriftens dobbel tråd Sunday fra Sandnesgarn og pinne 4.


7 cm under ermeåpningene, begynte vi å legge ut til kjole. Vi la ut 2 masker i hver side til sammen 3 ganger, men 4 omganger mellom hver økning:Ermene valgte vi å gjøre helt korte og ganske vide, da kan vi lett ha langermede trøyer under kjolen på vinteren, eller kanskje til og med en skjorte? De korte ermene er avsluttet med en i-cord strikket over 2 masker.


Kjolen på bildene er 86 cm lang målt fra nakken / oppleggskanten oppe og til og med i-cord-kanten nede. Den er strikket i mønsterets str. M, og det gikk med 265 g garn.


I-cord-kanten nede er strikket over 3 masker, og er derfor litt kraftigere enn den rundt ermene. Det gir en fin avslutning på kjolen.


Våre ankere

Ankerstrøje mysize i markagarn (vanlig markagarn, ikke markagarn tynn) fra Oslo mikrospinneri. Genseren har 3/4-lange ermer.