– et litt grønnere liv

Genseren Pil i #norskull fra Hillesvåg

Til ullfeber.no

Vakker og morsom strukturstrikk i rimelig norsk ull fra Hillesvåg.

Boken Flettestrikk har oppskrift på #pilgenser både til barn og voksen. Voksengenseren på bildet er strikket i #norskull: Ask fra Hillesvåg ullvarefabrikk.

..................................................................

Designer: Ivar Asplund, boken Flettestrikk

Anbefalt garn i oppskriften: Visjögarn fra Östergötlands ullspinneri

300 m = 100 g

Materiale: 100 % ull

Anbefalt pinnetykkelse: 3 mm


Vårt garn: Ask fra Hillesvåg ullvarefabrikk

315 m = 100 g

Materiale: 100 % norsk ull

Pinnetykkelse: 3 mm

Garnforbruk til str. voksen S med ekstra lengde og ermer i L: ca. 4,5 hesper à 100 g

.................................................................

Tilbake til oversikten

Dette er ullfeber.no


Rimelig strikkemoro i #norskull

"Her er det mye mønster! Men når du først kommer inn i det, går det faktisk veldig greit," melder vår teststrikker. "Det er jo også veldig moro når det skjer noe hele tiden."


Lekkert blir det også.


Garnet Ask fra Hillesvåg var nytt for den erfarne strikkeren. Det får gode skussmål: "Garnet oppleves som fast og lett og spenstig, og er godt å strikke med." Genseren kommer sikkert til å holde fasongen godt i dette garnet, tror hun. Typisk norsk ull:-)


Ask fra Hillesvåg er dessuten et ganske rimelig garn (ikke all norsk ull er det). Vi kjøpte fem hesper à 100 g. Etter å ha strikket Pil i str. S med ekstra lengde på bolen og ermer i str. L pluss enda litt på lengden der også, har vi ca. ei halv hespe igjen. Det bør holde til noe lekkert tilbehør: En kul Lue på snei eller pulsvarmerne Kanon, kanskje? Det blir mye flott strikk for pengene!


Tips og erfaringer

  1. Det krever 100 % oppmerksomhet å henge med i dette mønsteret (men så er det også skikkelig moro). Gå "all in" fra start, så får du snart grep om sakene, og da går det ganske greit.
  2. Vær obs! når du skal felle av til ermehull i sidene: ermeåpningene er kanskje litt store i oppskriften? Teststrikkeren vår fulgte oppskriften i tråd med str. S, men syntes ermehullene så store ut. Hun strikket ermene i str. L hele veien, men likevel ble åpningene for store. Pil er en rett modell, og det passer kanskje ikke så godt med veldig vide ermer. Løsningen ble å sy åpningene sammen litt for å forminske dem. Det fungerte fint, men når du vet om det fra start, kan du jo vurdere å knipe litt på fellingene til ermehull i sidene.


#pilgenser er fra boken Flettestrikk. Bestill her:

Mer fra ullfeber.no

Tilbake til oversikten

Mer fra Flettestrikk? Følg #bokaflettestrikk på Instagram

@ullfeber.no | #ullfeber